Ikväll gjorde jag min superenkla grönpepparsås:(4 pers) Först lägger man två matskedar torkad grönpeppar i varmt vatten i ca 10 minuter. Man steker sen valfritt kött (flästfilé tar jag oftast) Man lägger sen köttbitarna åt sidan och steker en hackad lök i köttskyn. Sen tar man de uppmjukade grönpepparkornen och lägger i pannan. Man får mosa dem lite med en sked mot pannkanten. När det hela blivit mjukt häller man på grädde i önskad mängd. Blir det för tunt kan man reda med mjöl. Sata och peppra och du har en underbar festsås. Med en god sallad saknar man inte potatis heller.
lördag 6 juni 2009
Grönpepparsås
Ikväll gjorde jag min superenkla grönpepparsås:(4 pers) Först lägger man två matskedar torkad grönpeppar i varmt vatten i ca 10 minuter. Man steker sen valfritt kött (flästfilé tar jag oftast) Man lägger sen köttbitarna åt sidan och steker en hackad lök i köttskyn. Sen tar man de uppmjukade grönpepparkornen och lägger i pannan. Man får mosa dem lite med en sked mot pannkanten. När det hela blivit mjukt häller man på grädde i önskad mängd. Blir det för tunt kan man reda med mjöl. Sata och peppra och du har en underbar festsås. Med en god sallad saknar man inte potatis heller.
Etiketter:
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar