fredag 4 september 2009

Fira ut sommaren med bastubad

Igårkväll var jag med om ett speciellt sätt att fira av sommaren. Jag och sambons faster tog båten till en ö som är försedd med bastu. Vi lastade båten med lite ät- och drickbart och drog iväg. Det blåste lite, men det var inte kallt.

Ön tillhör en båtklubb och var hur mysig som helst. Det var första gången jag var där. Jättefin stuga och ett litet hus med vedeldad bastu.

Vi fick fyr i aggregatet efter lite hjälp av en farbror som var på ön och åt surströmming med sin fru och några vänner. De var klara och lämnade ön när vi steg in i bastun.

Vi åt vår medhavda matsäck, sallad och bröd och drack en och annan kall öl. Vi smaskade på PannaCotta; Koka 5 dl grädde med 1 tsk vaniljsocker och en halv deciliter socker. Smält ner tre blad blötlagd, urkramad gelantin. Ställ i kylen och är med valfri bär.

Vi varvade bastubadandet med några snabba doppningar i det ganska kalla vattnet.

Det var mysigt i bastun när vattnet skvalpade under golvet och man såg hur det mörknade utanför fönstret. Vi passade naturligtvis på att lösa lite världsproblem innan det var dags för återfärd. Det blåste fortfarande lite och det hade blivit rejält mörkt, men det var mysigt ändå, när ögonen vande sig vid mörkret och man såg ljusen från husen eter stränderna. Vi hade tur med vädret för precis när vi angjorde bryggan började det regna.

Ja, det var verkligen en mysig utflykt, tack för att jag fick följa med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar