fredag 9 oktober 2009

Gräsänkemat

Eftersom jag är gräsänkling på helgerna och måste förgylla tomheten med något, så brukar jag ägna mej åt matlagning. Man kan passa på att äta saker som sambon inte gillar eller exprimentera lite med nåt nytt. Därför blev det leverstuvning till lunch. Stek lever och lök, häll på grädde och buljong. Salt, peppar och lite sherry på slutet. Hemlagad lingonsylt och ris till. Alldeles efter att fotot tagits blir allt till en rosa/beige röra. Underbart.
Till kvällsmat blev det nåt nytt. Ljummen sötpotatissallad (sökte på sötpotatissallad) Hade haft en sötpotatis ligandes i kylen ett tag. Ugnsbakade den med olja och salt i 20 minuter. Blandade med avokado och mozarella. Olja och flingsalt på. Blev faktiskt jättegott. Till efterrätt får det bli en hederlig kladdkaka med grädde. 100 g smält smör röres med 1,5 dl socker. Blanda i 1 ägg, 1 msk vaniljsocker, 1 tsk bakpulvet och 2 deciliter mjöl. Blanda ihop allt med en näve jordnötter. Grädda i 200 grader, 15 minuter. Detta räcker till en mindre pajform (lagon när man är ensam) dubbla annars bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar