måndag 6 april 2009

Grillpremiär

Äntligen dags fr grillat. Vi gick hela lördagen och njöt av solen och värmen, men eftersom jag skulle jobba på kvällen bestämde vi för att njuta av grillat på söndagen istället. Söndagen grydde med ett jämntjockt lager av dimma och vadmal. OK, har man lovat att grilla så har man. Det blev mest soffsitt i väntan på hungern.

Jag frågade sambon om vad vi skulle ha till köttet och det är nu sommarfenomenet inträder: han har faktiskt åsikter om matlagningen. Han ville ha smålökarna på spett och potatishalvor på gallret. Jag bara gapade: han brukar aldrig ha nån åsikt om matlagningen. Men nu sörni är det sommar och grillning på gång och då vaknar alla män till och kan t.o.m. tänka sig att hänga på sig förklä av något slag. Det är rent av fascinerande. Man kan ju av ren lathet grilla mycket och lämna hela sommarens matlagning i sambons händer. Vi åt således kött med potatishalvor och Kall Bearnaisesås: Blanda 2 dl Creme Fraiche med 1 msk viväger, 1 tsk dragon, 1 msk riven lök, salt peppar, hackad persilja. Ta gurkmeja om du vill gula på den lite.

Dagens lärdom: Om ni kvinnr vill ha avlastning i matlagning: ta fram grillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar